23 Jun 2014

Tapetul nu iese niciodata din moda. Acest lucru nu este de mirare, deoarece acesta aduce locuintei un aspect complet nou.

Tapetul inseamna individualitate

Istoria tapetului este foarte veche. Aceste decoratiuni ale peretilor au fost aduse in Europa inca din secolul al XVI lea, de catre negustorii asiatici. Primul intrat pe continentul nostru este tapetul chinezesc realizat de mana. Succesul acestuia a fost urias, iar Anglia si Franta au adoptat numaidecat aceasta tehnica a tapetului din hartie. In anul 1586 au aparut primii producatori din Europa in acest domeniu.

Odata cu descoperirea tiparului de catre Johannes von Guttenberg in secolul XIX, tapetul a inceput sa fie produs in masa. De atunci si pana in prezent “imbracamintea” peretelui face parte din orice tip de amenajare.

Astazi totul este permis, iar diversitatea materialelor din care este fabricat tapetul este foarte generoasa. Chiar daca nu s-au demodat niciodata, acum se pune mare pret pe amenajarea peretilor cu ajutorul acestui “invelis”. Indiferent ca este elegant sau foarte simplu, cu modele si motive originale, tapetul reda locuintei un nou aspect si ii accentueaza individualitatea. Alegerea tapetului exprima personalitatea si stilul fiecaruia. Cititi mai mult

23 Jun 2014

Timp indelungat tapetul a devenit dovada clara a faptului ca o incapare nu a mai fost redecorate de ceva vreme. In ultima perioada asistam la o revenire a modei tapetului, care aduce cu sine si o noua conceptie: tapetul nu mai inseamna acele flori mari si urate, el ofera mult mai mult optiuni de modele, cel mai adesea acestea reprezentand orice altceva decat flori. Cititi mai mult

23 Jun 2014

Mai nou tapetul arata foarte bine atat pe perete cat si pe mobila, rafturi sau rame ale tablourilor. Este pacat sa aruncati resturile de tapet ramase dupa renovarea locuintei, deoarece acestea pot fi refolosite: pot fi baza tablourilor sau pot fi utilizate drept autocolant. La mare cautare sunt acum felicitarile din tapet, dar si pungile de cadouri sau veiozele, ghivecele ornate sau chiar geanta cu acte.

Oricine poate face astfel de ornamente ingenioase, avem nevoie de 4 lucruri: imaginatie, foarfeca, lipici si un linear. Idei pentru decoratiunile confectionate din resturi de tapet online, dar au aparut si carti pe aceasta tema.

Cu ajutorul tapetului puteti redecora sau reface piese de mobilier vechi, puteti infrumuseta scaunul uitat intr-un colt intunecos al pivnitei, care ulterior va da o nota de culoare si va imbogati terasa sau camera copiilor. Cititi mai mult